Makroner med variationer
SPONSORERET indhold

Makroner med variationer

Makroner er nemme at bage og smager skønt. Basis er sukker, æggehvide og mandler – enkle ingredienser, som med lidt variation resulterer i vores tre uimodståelige udgaver.

11. jun. 2009 | Opskrift | BoligLiv

Hvide Sarah Bernhardt-kager
Søde makroner toppet med hvid chokoladetrøffel er godter for alle med en sød tand. Makronerne bliver bedst, hvis massen røres på en foodprocessor. De færdige Sarah Bernhardt-kager skal opbevares på køl.  

Tid: ca. 40 minutter plus bagetid.
(Afsæt 2 timer til afkøling af trøffelmassen).

(18 stk.)
Trøffelmasse:
25 g smør
2 spsk. piskefløde
250 g finthakket hvid chokolade

Makroner:
125 g mandler
300 g sukker
1-1,5  æggehvide
Pynt:
Kakaopulver

Trøffelmasse:
1.
Kom smørret i en gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt piskefløde, og varm igennem, til massen begynder at tykne. Tag gryden af varmen, og tilsæt finthakket chokolade lidt efter lidt. Rør til chokoladen er smeltet.
2.
Hæld trøffelmassen i en lille form, og stil den i køleskabet i ca. 2 timer, indtil massen har sat sig.

Makroner:
1.
Blend mandler med sukker til en fin masse i en foodprocessor.
2.
Tilsæt æggehvide lidt ad gangen, mens der blendes. Stop så snart massen har konsistens som en tyk grød, og inden massen bliver flydende.

3.
Kom massen i en sprøjtepose med en glat tylle, og sprøjt den ud i små runde kager på ca. 3 cm i diameter.
4.
Bag makronerne i forvarmet ovn ved 125 grader i ca. 30 minutter, til de er gyldne på toppen og netop hårde udenpå. Afkøl makronerne i ca. 5 minutter på bagepladen, før de forsigtigt lægges til afkøling på en bagerist.
5.
Blend trøffelmassen, eller pisk den op med håndmikser til den har en smørbar konsistens. Spæd eventuelt til med lidt fløde.
6.
Top forsigtigt trøffelmassen på den flade side af makronerne. Drys kagerne med sigtet kakaopulver, og stil dem køligt, indtil de skal serveres.

Kokos-marcipan makroner
Superlækre kokosmakroner i luksusudgave med marcipan. Makronerne smager bedst nybagte, men holder sig fint et par dage i en dåse med tætsluttende låg.

Tid: ca. 20 minutter plus bagetid.

(20 stk.)
2 store æggehvider
1 helt æg, str. L
225 g sukker
200 g kokosmel
100 g groftrevet marcipan
100 g mørk chokolade til pynt

1.
Kom æggehvider, æg, sukker og kokosmel i en gryde, og varm op ved svag varme, indtil det hele er smeltet sammen. Tag gryden af varmen, og rør marcipan i.
2.
Fordel massen ved hjælp af to skeer i små toppe på to bageplader med bagepapir. Bag kokosmakronerne i forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 15 minutter i midten af ovnen. Afkøl kokosmakronerne.
3.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp bunden af kokosmakronerne i chokoladen – chokoladen må gerne komme lidt op over bunden, så den kan ses. Sæt makronerne på et stykke bagepapir, og lad dem stå, indtil chokoladen er størknet.

Nøddemakroner med chokolade
Mm … de smager så godt, og så er de oven i købet nemme at lave. Opbevares kagerne i en dåse med tætsluttende låg, holder de sig fint i en uge – hvis de ellers får lov!

Tid: ca. 25 minutter plus bagetid.

(Ca. 14 stk.)
125 g mandler
125 g sukker
1 bæger pasteuriserede æggehvider, svarer til 1,5  æggehvide
75 g hasselnødder
50 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade

1.
Skold og smut mandlerne, og blend dem til fint mel.
2.
Rør mandelmel, sukker og æggehvider sammen.
3.
Hak hasselnødder og de to slags chokolade groft, og rør dem i makronmassen.
4.
Fordel makronmassen i små kager på ca. 5 cm i diameter på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter. Afkøl kagerne i ca. 5 minutter på bagepladen, før de forsigtigt lægges over på en bagerist til afkøling.