Rugkiks med lakrids og malt
Sprøde, sødlige kiks med en aromatisk smag af rug og kommen. Perfekte til ostebordet.
Ingredienser
Giver ca. 40 stk.
3 ½ dl rugmel
½ dl mel
½ dl havregryn
1 tsk bagepulver
3 spsk sukker
1 tsk lakridspulver
1 tsk maltekstrakt, kan udelades
1 tsk salt
1 tsk kommenfrø
60 g smør i små tern
¾ -1 dl mælk
Sådan laver du rugkiks med lakrids og malt:
Bland de tørre dele – rugmel, hvedemel, havregryn, bagepulver, kommenfrø, sukker, lakridspulver og salt, og smuldr smørret ud i blandingen. Tilsæt mælken, og arbejd hurtigt dejen sammen. Rul dejen tyndt ud på et let melet bord, eventuelt mellem to stykker bagepapir, og skær den i små, aflange firkanter. Prik dem med en gaffel, og bag dem på en smurt plade ved god varme, 225 grader, i cirka 8 minutter, indtil de er sprøde og let gyldne. Lad dem køle af på en bagerist, før du lægger dem i en lufttæt beholder.
Server til ostebordet og et godt glas vin. Det er hurtig hygge med vennerne.
PRØV OGSÅ: Vafler med banansmag
PRØV OGSÅ: Grov galette med æble og mandelsmør
PRØV OGSÅ: Raw brownies med chokoglasur