Ingredienser
Pebernødder med citron og mandler
500 g hvedemel
250 g smør
100 g brun farin
1 tsk hjortetakssalt
1/2 tsk friskkværnet hvid peber
1 tsk stødt muskatnød
2 tsk fintrevet citronskal
75 g mandler (hakkede)
1 dl vand
Sådan laver du pebernødder med citron og mandler
Smuldr mel og smør, evt. i en foodprocessor, og bland brun farin, krydderier, revet citronskal og mandler i. Saml dejen med vand.
Rul dejen til fingertykke pølser. Del dem i cm-store stykker.
Rul hvert stykke til en kugle. Sæt pebernødderne på bagepapir på en bageplade.
Bag pebernødderne i midten af en 200 grader varm ovn, til de er lysebrune, ca. 15 min. Afkøl pebernødderne på rist.
De afkølede pebernødder opbevares i en lufttæt dåse eller beholder.
SE OGSÅ: Glutenfri pebernødder
SE OGSÅ: Klassiske pebernødder
SE OGSÅ: Louise Bruuns sunde pebernødder