Lynstegt oksemørbrad med parmesan og rødbedecrudité
Der er dømt hverdagsluksus med oksemørbrad, der er lynhurtigt tilberedt.
Ingredienser
400 g oksemørbrad
salt og peber
6 rødbeder/bolsjebeder
isterninger
100 g salat
1 bundt bredbladet persille
100 g parmesan
god olivenolie
brød til servering
Sådan laver du oksemørbrad
Del oksemørbraden i to på den lange led og skær eventuelle sener og fedt af. Varm en pande godt op, kom lidt smør på og steg oksemørbraden et par minutter på hver side – hele vejen rundt. Drys med salt og peber. Skær det næsten rå kød i tynde skiver med en skarp kniv.
Skær rødbederne i helt tynde skiver på en mandolin eller med en skarp kniv – de behøver ikke blive skrællet først, bare vask dem grundigt. Læg skiverne i en skål med vand og isterninger, så bliver de helt sprøde.
Pluk persillen og anret sammen med salat, rødbeder og kød. Drys grofthakket parmesan ud over og dryp med godt med olivenolie.
Se også opskrift på Grillet kalvefilet med tunsauce og citron.