Grillet kalvefilet med tunsauce og citron
En variation over italienernes vitello tonato
Ingredienser
6 røde peberfrugter
200 g sprød salat
kapers
2 dåser tun i olie
1 dl god mayonnaise
2 dl skyr
2 spsk kapers
salt, peber og citronsaft
6 kalvekoteletter
3 citroner
salt og peber
Sådan laver du kalvefilet
Skyl peberfrugterne og sæt dem i ovnen ved 245 grader i ca. 20 min. Når de begynder at blive sorte, tages de ud. Tag skindet af og skrab kernerne ud. Vend med salat og kapers.
Blend/mos tun, skyr, kapers og mayonnaise sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Grill kalvekoteletterne 4-5 min på hver side. Drys med salt og peber. Skær citronerne over på midten og grill dem ca. 10 min på skæresiden, til de er sortbrune og karamelliserede.
Servér koteletter og salat sammen med tunsaucen. Pres grillet citron ud over.
Se også opskrift på Grøntsagssalt med sennups-dressing og croutoner.