Ingredienser
Opskriften indeholder sponsorerede links
1 tsk salt
½ kg hakket svine- eller kalvekød
1 æg
1 spsk løg (revet)
3 spsk mel
2 dl bouillon (eller mælk)
Karrysovs til boller i karry:
1 lille løg (finthakket)
3 spsk smør
½ spsk karry (gerne mere)
1 revet æble (lille)
3 spsk mel
ca. 6 dl af vandet fra kødbollerne
Sådan laver du boller i karry
Rør salt i kødet, til det er sejt. Rør de øvrige ingredienser i. Lad farsen hvile en halv time.
Bring letsaltet vand i kog. Form boller af farsen med en spiseske og kog dem i 8-10 min. Svits løg klart i smørret og svits karry med. Tilsæt æble.
Rør melet i og spæd med væden. Kog kort og smag til. Servér bollerne i karrysovsen og byd løse ris til.
Fakta om karry
Karry er den eksotiske krydderiblanding, som bruges i helt traditionelle, danske retter som boller i karry, kalvekød i karry, suppe, sovs og meget, meget mere.
For at få smagen rigtig frem bør karry altid ristes i fedtstof, inden de øvrige ingredienser kommes i.