Ingredienser
Opskriften indeholder sponsorerede links
Karrysuppe med kylling
1 kylling
1½ liter lys bouillon (eller vand)
2 tsk salt
1 løg (i skiver)
1 porre (i skiver)
et par bladseller i stilke (snittede)
30 g smør
ca. 2 spsk karry
1 stor tomat (i små tern)
2 fed
hvidløg(finthakkede)
3 spsk mel
2½ dl piskefløde
brøndkarse (eller andet grønt drys)
Sådan laver du karrysuppe med kylling
1. Kom den istandgjorte kylling i en gryde med bouillon eller vand. Kog op og skum. Salt tilsættes kun ved vand eller usaltet bouillon. Kom løg, porre og bladselleri i og kog, til kyllingen er mør (ca. 45 minutter).
2. Pil skind og ben fra kødet og skær det i små terninger. Smelt smørret i en gryde og svits karry med. Kom tomat og hvidløg i og lad det snurre kort, før melet røres i. Tilsæt 2 dl af suppen og kog godt igennem, før det pureres igennem en sigte.
3. Hæld tilbage i en gryde og spæd med resten af den siede kogelage/ suppe. Kom fløden i til sidst. Varm suppen igennem, tilsæt kylling og smag til. Serveres med lidt grønt drys som f.eks. brøndkarse.
Fakta om karry:
Om karry er mild eller stærk afhænger af blandingen, for karry er sammensat af op til 20 forskellige krydderier.
En almindelig blanding kan bestå af kardemomme,
kanel, nellike, koriander, spidskommen, ingefær, muskat, peber og gurkemeje,
men en stærkere blanding er tilsat cayennepeber og chili.
Lav evt. din egen blanding, som stødes eller pureres i morter eller blender.