Kartoffel-porre-suppe med rucola, æbler og bacon
Kartoffel-porre-suppe er en efterårsklassiker som oprindeligt stammer fra det franske køkken. Her får den ekstra sødme fra æbler, skarphed fra rucola og lidt klædelig røg fra bacon.
Ingredienser
2 porrer
3 store bagekartofler (ca. 600 g)
4 fed hvidløg
1 æble
10 g smør
9 dl hønsebouillon eller vand
1 dl piskefløde
salt, eddike og peber
200 g stegte bacontern og 1 æble i tern
til servering 100 g rucola
Sådan laver du kartoffel-porre-suppe
Skær porrerne i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Snit hvidløg og æblet groft.
Smelt smørret i en gryde.
Kom kartoffeltern, hvidløg, æble og porre i, og sautér let uden at grøntsagerne tager farve. Hæld hønsebouillon i gryden, og lad suppen simre i 15 min, til porrer og kartofler er helt møre.
Kom suppen i en blender sammen med fløden, og blend den godt igennem – gerne i et par minutters tid – til den er glat. Du kan også bruge en stavblender.
Smag suppen til med salt, peber og eddike. Anret med drys af bacon- og æbletern samt groftsnittet rucola og servér.
PRØV OGSÅ: Varm middelhavssalat med rød quinoa og bagte grøntsager
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter