Varm ”middelhavssalat” med rød quinoa, bagte grøntsager og grillet halloumi
SPONSORERET indhold

Varm ”middelhavssalat” med rød quinoa, bagte grøntsager og grillet halloumi

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En mættende salat, som gør det ud for et aftensmåltid på en travl dag.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
27. okt. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 25 min

Ingredienser

1 dl rød quinoa, kogt efter anvisningen
2 store peberfrugter, gerne 1 gul og 1 rød
1 squash
1 aubergine
3-4 gode halvfaste tomater
1 glas sorte oliven, gerne soltørrede
1 lille bundt basilikum
evt. 1 lille bundt merian eller oregano
½ dl god olivenolie
3-4 spsk balsamicoeddike eller 1 god lagret sherryeddike
ca. 200 g halloumi

Sådan gør du

Grill peberfrugterne i ovnen, indtil der er sorte blærer på skindet, det tager ca. 10-15 min − vend gerne en gang undervejs.

Læg peberfrugterne i en frysepose eller i en beholder med tætsluttende låg. Lad peberfrugterne ligge og danne kondensvand i ca. 5 min, derefter skulle skindet være til at pille af dem.

Imens peberfrugterne hviler, skærer du squash og aubergine i tynde skiver, og lægger dem i et ildfast fad, dryp med lidt olivenolie og havsalt. Bag ved 200 grader i 15 min. Vend de lune grøntsager med quinoa, udskårne tomater, oliven og krydderurter, og lad det stå og trække.

Imens skærer du halloumien i stænger på ca. 1,5 cm og pensler dem med olie – grill dem på en varm grillpande, ca. 3 min på hver side. Servér til salaten, evt. med godt brød til.

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Weekendmad: Grillet fiskespyd og pærekage

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter