Ingredienser
Hurtig hummus
Ikke fryse-egnet
1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
2-3 spsk citronsaft
1-2 spsk tahin (sesampasta – kan udelades)
1-2 spsk væske fra kikærterne
1-2 spsk olivenolie
sorte oliven
persille
salt og peber
Sådan laver du nem hummus
- Hæld væsken fra kikærterne, men gem den.
- Blend kikærter og pillet hvidløg til en grov mos og smag til med citronsaft, tahin, salt og peber.
PRØV OGSÅ: Sprøde pita-chips med radisedip - Tilsæt evt. lidt væske, hvis mosen er for tyk og anret i en skål.
- Dryp olivenolie over hummusen og drys med sorte oliven og friskhakket persille.
Tip
Hummusen kan også krydres med stødt spidskommen, stødt paprika og/eller friskhakket eller stødt chili.
Server f.eks. med varme pitabrød eller chips bagt af flækkede udskårne pitabrød.