Hummer med sommer-kartoffelsalat
Det er dyrt, men dejligt at spise hummere. Og heldigvis er det også ganske nemt, når først de er flækket. At flække en hummer selv kan være grænseoverskridende, hvis du aldrig har prøvet det før, så få eventueltfiskehandleren til at gøre det for dig.l
Ingredienser
Hvidløgssmør:
150 g smør
1 dl persille, finthakket
2 fed hvidløg, revet fint
1 tsk salt
Sommerkartoffelsalat:
600 g nye kartofler, kogte
2 bundter radiser
200 g sukkerærter
Rygeostdressing:
200 g rygeost
2 dl piskefløde
½ citron, saften heraf
salt og peber
2 hummere, flækket på langs
salt og peber
Sådan gør du
Hvidløgssmør:
Skær smørret i tern, og bland det med persille, hvidløg og salt. Rul bagepapir omkring smørret, og sæt det på køl, indtil det skal bruges.
Kartoffelsalat:
Skær kartoflerne i mindre stykker, og halver radiserne (lad gerne toppen sidde på, hvis den er frisk). Snit ærterne groft.
Dressing:
Rør alle ingredienser til rygeostdressingen forsigtigt sammen (rør ikke for meget, da det kan få dressingen til at skille). Vend dressingen med kartofler, radiser og ærter.
Hummer:
Halver hummerne ved at sætte kniven i "krydset" under hovedet og skære ned. Du skal bruge en skarp kniv og masser af kræfter. Skær kløerne af. De kan koges i vand med salt eller tilberedes på grill. Læg de halverede hummere på en tør pande og steg den 2-3 minutter på hver side. Læg hummerne med kødet opad, og læg klatter af hvidløgssmør på. Drys med salt og peber.
Spis hummerne direkte af skallen med en gaffel, og server den friske sommerkartoffelsalat ved siden af.
PRØV OGSÅ: Lammefrikassé med asparges, forårsløg og ærter
PRØV OGSÅ: Sommerens svar på den klassiske humus
PRØV OGSÅ: Hurtig pulled pork med tacos og spiczy jordbærsalsa