Hot karrysuppe med kylling & grønt
Super nem og spicy suppe. Den tager måske 30 minutter at lave. Du kan sætte suppen i en stor kande og lade folk selv vælge fyld ved bordet.
Ingredienser
2-3 kyllingebryster
salt
1 squash
2-3 gulerødder
Suppe:
4-5 spsk rød karry (eller efter smag)
lidt olie til stegning
6 limeblade
1 spsk fint hakket ingefær
2 fed hvidløg
1 dåse kokosmælk, 400 g
1 l grøntsagsbouillon
1 tsk sukker
ca. ¼ dl saft af 1 lime
4-6 spsk fiskesauce
Topping:
2 håndfulde mynteblade2 håndfulde bønnespirer
1 rødløg, i tynde både
Sådan laver du karrysuppe med kylling & grønt
Pochér kyllingebrysterne i kog-ende, saltet vand. De skal have cirka 10 minutter og trække i yderligere 10 minutter, eller til de er gennemtilberedte. Lad dem køle lidt, og pluk dem i strimler.
Lav "nudler" af squash og gulerødder på en spirilizer (eller med en tyndskræller). Opbevar dem i koldt vand i køleskab indtil brug.
Suppe:
Steg rød karry i lidt olie i en stor varm gryde. Kom limeblade, ingefær og hvidløg i tynde skiver ved. Det skal ikke tage farve, men varme ganske kort. Hæld kokos og bouillon på. Lad suppen simre i 5 minutter. Smag til med sukker, lime og fiskesauce.Fordel kylling og grøntsagsnudler i dybe tallerkner. Hæld den varme suppe over, og top med mynte, bønnespirer og rødløg.
Server straks.
PRØV OGSÅ: Dhalsuppe med kikærter
TIP
Du kan selvfølgelig også bruge almindelige nudler i stedet for grøntsagsnudler. Eller lave en kombi.