Dahlsuppe med kikærter
Denne suppe er tyk og god og meget mættende. Server den bare med yoghurt eller kom lidt tørret mynte, limesaft og chili i yoghurten, hvis du vil have mere smæk på.
Ingredienser
3 løg
2 fed hvidløg
olivenolie
1 spsk hel spidskommen
2 laurbærblade
1 spsk korianderfrø
1 spsk stødt gurkemeje
3 spsk god karry
2 tsk stødt chili eller efter smag
2 dl røde linser
1 ½ liter grøntsagsbouillon
200 g kogte kikærter
salt
Tilbehør:
mynte
yoghurt
citronbåde
Sådan laver du dhalsuppe med kikærter:
Hak løg og hvidløg fint. Sauter begge dele i olivenolie i en stor gryde i 3-4 minutter. Det skal ikke tage farve.
Knus spidskommen, laurbærblade og korianderfrø i en morter. Bland dem med gurkemeje, karry og chili.
Skyl linserne, og kom dem i gryden. Rør rundt og tilsæt krydderiblandingen.
Lad det varme op, ½-1 minut, til krydderierne dufter. Tilsæt bouillon, og lad suppen koge under låg i 25 minutter. Spæd op med væde, hvis nødvendigt, eller lad den koge lidt uden låg, hvis du vil have den tykkere.
Tilsæt kikærter, og smag suppen til med salt.
Server med masser af mynte, yoghurt og citronbåde til.
PRØV OGSÅ: Misosuppe med nudler og tofu
TIP
Vælg en god grøntsagsbouillon, f.eks. Herbamare, så suppen ikke kommer til at smage kunstigt.