Ingredienser
Bunde:
3 æg
1½ dl sukker
¾ dl hvedemel
¾ dl kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Mascarponecreme:
1½ dl piskefløde
200 g hvid chokolade
250 mascarpone
400 g hindbær
Hindbærsirup:
150 g hindbær
1 spsk. friskpresset citronsaft
3 spsk. sukker
Sådan laver du hindbærlagkage
- Mascarponecreme: Kog fløden op. Hak chokoladen og hæld den varme fløde over. Rør til chokoladen er smeltet. Rør mascarponen i, stil fyldet på køl.
- Bunde: Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver, og sigt blandingen i æggemassen. Hæld dejen i en smurt springform, 20 cm i diameter. Bag kagen ved nederste ovnribbe i 30 min. ved 175 grader. Afkøl kagen.
- Hindbærsirup: Kog hindbær, citronsaft og sukker sammen til det tykner, ca. 30 min. Si kernerne fra, og afkøl siruppen.
- Del kagen i to. Fordel halvdelen af mascarponecremen over bunden sammen med lidt hindbær. Læg den anden bund over og fordel resten af cremen.
- Hæld siruppen over, og dekorer med resten af de friske hindbær.