Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon
Spis salaten med brød til eller som tilbehør til f.eks. en kotelet stegt med hvidløg og timian.
Ingredienser
3-4 store håndfulde grønkål
150 g bacon
2-3 æbler
lidt peber
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk flydende honning
½ citron, saften heraf
1½ dl hakkede hasselnødder
50-75 g dadler − udstenede og delt i halve
Tilbehør: brød
Sådan gør du:
Pluk grønkålen fra stilkene, og hak grønkålen groft. Skær bacon i tern og æblerne i både.
Steg bacon sprødt og gyldent på en pande – tilsæt æblerne, og steg fortsat 2-3 min. Krydr med lidt peber, og kom grønkål på panden de sidste 2 min. Hæld det i en skål.
Rør dijonsennep sammen med flydende honning og citronsaft. Bland grønkålsblandingen med æbler og bacon sammen med dressingen.
Anret på et fad eller i en skå, og drys med hasselnødder og dadler. Servér brød til.
Hvis du har et granatæble i frugtskålen, kan du drysse salaten med granatæblekerner i stedet for dadler.
PRØV OGSÅ: Portobellosalat med persille, parmesan og spidskål
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter