Portobellosalat med persille, parmesan og spidskål
Portobellosvampene giver denne salat fylde – svampene smager nærmest lidt af kød, når de steges og krydres.
Ingredienser
6-8 portobellosvampe
4 lidt tykke skiver brød med sej krumme
olivenolie til stegning
salt og peber
¼ -½ spidskål
salt og peber
½ citron, saften heraf
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
2-3 spsk balsamicoeddike
50 g revet parmesan
½ dl hakket persille
lidt revet citronskal
Sådan laver du salat med portobellosvampe
Rens og tjek svampene for evt. jord. Skær dem i halve eller kvarte stykker. Del brødet i grove tern, og steg brødet sprødt og gyldent på en pande med olivenolie. Tag det af panden, og krydr med salt og peber.
Snit spidskålen i tynde strimler, og krydr med salt, peber, citronsaft, olivenolie og 1 fed finthakket hvidløg.
Steg svampene gyldne på en pande med lidt olivenolie, og krydr med 1 fed finthakket hvidløg og balsamico.
Kom lidt spidskål på et stort fad, og anret svampene ovenpå, og drys med parmesan, persille, citronskal og sprøde brødcroutoner.
PRØV OGSÅ: Bagte rødder med ingefærmarineret oksekød og forårsløg