SPONSORERET indhold
Græskarkernebrød
Af: Nicolai Halken Skytte
Foto: Skovdal & Skovdal, Stine Christiansen
Ingredienser
2 brød:
4,2 dl koldt vand
½ dl surdej
10 g gær
400 g hvedemel
140 g grahamsmel
15 g salt
100 g græskarkerner
lidt olie
200 g hakkede græskarkerner
Sådan gør du
Dag 1: Rør vand, surdej og gær godt sammen. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Ælt til sidst forsigtigt de hele græskarkerner i dejen. Kom dejen i en stor, oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer.
Dag 2: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og drys den med de hakkede græskarkerner. Hak eller skær dejen i 2 lige store dele, og læg dem straks på en forvarmet bageplade med bagepapir.
Bag brødene ved 250 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
PRØV OGSÅ: Sprøde brød med 2 slags dip