Fyldte kalvemedaljoner og salat med feta og brombær
En dejlig mættende og velsmagende ret der stimulerer smagsløgene i højeste klasse.
Ingredienser
800 kalvekød, f.eks. medaljoner skåret i fire stykker (hvis du vil være vovet så prøv strudsekød)
2 spsk pesto
80 g feta 16%
saften fra 1 lime
salt og peber
olivenolie til stegning
Salat:
1-2 hoveder hjertesalat
4 tørrede abrikoser, fintsnittet
2 gulerødder, snittet i tynde stave
1 lille rødløg, skåret i tynde skiver
100 g feta 16%.
Dressing:
2 spsk rapsolie med citron
saften fra en citron
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk grovkornet sennep
3 dråber flydende sødemiddel
150 g friske brombær
25 g græskarkerner, ristet på en tør pande
Sådan laver du kalvemedaljon
Bank kødet fladt. Skær 4-6 snit i hvert kødstykke. Drys med salt og peber på begge sider.
Mos pesto, feta og limesaft sammen med en gaffel og fordel det i kødlommerne. Luk evt.
kødlommerne med en tandstik, imens kødet tilberedes. Brun det på begge sider i olivenolie en pande. Kom det derefter i et ildfastfad og stil det i en 180 grader varm ovn. Steg kødet færdigt i ovnen. Brug et stege termometer indtil centrumstemperaturen er 55-60 grader. Hermed får du kødstykker, der er rosa.
Salat: Bland salaten af hjerteblade, abrikoser, gulerødder og rødløg og feta.
Bland en dressing af rapsolie, citronsaft, hvidvinseddike, sennep, salt og peber. Vend den i salaten. Fordel salaten på fire tallerkener.
Del kødstykkerne på tværs og fordel 2-3 stykker på hver tallerken. Pynt med brombær og ristede græskar kerner.
Se også opskrift på Avocadosalat med granatæble og grillet castello.
Tip
Du kan bruge strudsekød i stedet for kalvekød. Det er smager skønt og er meget magert, men spørg din slagter til råds med tilberedningen. Det kan nemt blive tørt.