SPONSORERET indhold
Engelske muffins
De engelske muffins er ikke muffins i dansk forstand, men derimod flade boller, der smager skønt med smør og marmelade eller lagt sammen med pålæg. Bollerne bages på en stegepande.
10-12 stk.
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 1⁄2 time
Stegetid: 25 min.
Fryseegnede
15 g gær
3 dl vand (eller mælk)
1⁄2 tsk natron
ca. 500 g hvedemel
2 æggehvider
1 1⁄2 tsk salt
Groft majsmel (eller grahamsmel)
Smør (eller olie, til stegning)
- Rør gæren ud i lunkent vand eller mælk og tilsæt natron. Rør halvdelen af melet i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Tilsæt salt og hæld resten af melet i.
- Ælt dejen glat, form den til en kugle og læg den i en skål. Lad den hæve tildækket i ca. 1 time. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i 1 cm’s tykkelse.
- Udstik den i 10-12 cirkler (8 cm i diameter) og læg dem på en bageplade drysset med groft majsmel eller grahamsmel.
- Drys dem med groft mel og lad dem hæve tildækket 30-45 min.
- Varm en stor stegepande til middel varme og pensl dem med lidt smør eller olie.
- Læg så mange dejcirkler på, som der er plads til, og bag dem 4-5 min. på hver side – skru evt. lidt ned for varmen undervejs.
- Flæk bollerne og servér dem lune eller afkølede med koldt smør og marmelade eller pålæg.