SPONSORERET indhold
Hindbærboller med hvid chokolade
Lækre boller til eftermiddagsteen - du kan bage disse boller på ingen tid, da de ikke skal hæve. Du laver dejen med bagepulver og 1-2-3 er der nybagte boller til alle. Få opskriften på de lækre hindbærboller uden gær her:
10-12 stk. hindbærboller med hvid chokolade |
Total: 30 min
Ingredienser
450 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g mandelmel eller blendede mandler
½ tsk. salt
100 g smør
100 g sukker
1½ dl mælk
1½ dl kærnemælk
Desuden:
100 g hakket hvid chokolade
75 g hindbær
Pynt: 1 sammenpisket æg og 3-4 spsk. mandelflager samt 2 spsk. alm. sukker
Tilbehør: smør eller flødeost og friske hindbær
Sådan bager du hindbærboller med hvid chokolade
- Sigt hvedemel og bagepulver ned i en skål. Tilsæt mandelmel og salt. Smuldr smørret i blandingen.
- Kom sukkeret i. Rør mælk og kærnemælk i. Kom chokolade og skyllede, afdryppede hindbær i dejen.
- Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud til en plade på 2½ cm’s tykkelse. Udstik 10-12 cirkler på ca. 8 cm i diameter med en udstikkerform eller et glas.
- Læg dem på bagepapir på en bageplade.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med mandelflager og sukker.
- Bag dem ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
- Server gerne bollerne lune og med smør eller flødeost og hindbær til.
TIP
Boller bagt med bagepulver smager bedst samme dag, de er bagt. Har du nogen tilovers, så lun dem på brødristeren eller i ovnen før servering.