Misosuppe med nudler & tofu
Den er proppet med fyld og bør spises med pinde og ske – man må gerne slubre! Du kan bruge alle mulige slags svampe, forskellige slags kål, måske et æg, lidt kylling eller endda en bøf i stedet for tofu, eller hvad der nu passer dig.
Ingredienser
250 g svampe, f.eks. portobello eller champignon
lidt olivenolie
salt
250 g røget tofu, f.eks. fra nagel
200 g fuldkornsnudler eller bog-hvedenudler
1 bundt forårsløg
1 grøn chili
½ spidskål
2 store håndfulde spirer
2 store håndfulde babyspinat
Suppe:
4 spsk mørk misopasta
1 spsk fintrevet ingefær
¼ dl limesaft
4 spsk soja
2 ½ liter kogende vand
Sådan laver du misosuppe med nudler og tofu:
Skær svampene i mundrette stykker, og rist dem gyldne i olie på en varm pande. Krydr dem med salt, og tag dem af panden. Kom lidt frisk olie på, og skær tofuen i tern. Rist tofuternene gyldne på alle sider, cirka 4-5 minutter i alt. Tag dem af panden.
Kog nudlerne al dente. Snit forårsløg og chili i tynde skiver. Snit kålen fint. Fordel tofu, svampe, spinat, spirer, forårsløg og chili i 4 store skåle. Rør miso med ingefær, lime og soja, og hæld kogende vand over. Rør, til misoen er opløst. Smag til.
Hæld den varme misosuppe over grøntsagerne ved bordet.
PRØV OGSÅ: Græskarsuppe med spicy rejer
TIP
Misopasta fås i helsekostbutikker og online hos for eksempel Naturesource.dk. Jeg har brugt en mørk miso af byg til denne suppe.