Dampet forårsgrønt med pocheret æg
Her kan du bruge lige de grønsager, som du kan få fingre i. Det behøver ikke at være dem der står i opskriften.
Ingredienser
1 spidskål, gerne pink
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
1 bundt gulerødder
50 g smør
2 spsk æbleeddike
1 bundt estragon
12 æg
salt + eddike
Sådan laver du dampet forårsgrønt
Klargør først grøntsagerne. Del kålen i 6 stykker, skær enderne af aspargeserne, vask gulerødderne og halvér og forårsløgene. Damp grøntsagerne i vand med salt i en pande eller bred gryde i 4-5 minu. Hæld vandet fra og kom smør, eddike og estragon i gryden. Vend det godt rundt i grøntsagerne.
Pocher æggene 3-4 ad gangen. Bring vand med salt og lidt eddike i kog. Slå æggene ud et efter et i en skål og hæld hvert æg ned i det kogende vand. Lad æggene koge 2-3 min hver.
Servér æggene ovenpå grøntsagerne. Når blommen brydes og blandes med smør, estragon og eddike, opnår man en slags 'bearnaise-effekt'.
Se også opskrift på Lynstegt oksemørbrad med parmasa og rødbedercrudeté.