Culottesteg med gratinerede kartofler og jordskokker
En nem klassiker, hvor både kød og tilbehør skal passe sig selv i ovnen.
Ingredienser
1 kalveculotte på ca. 1,2 kg
olivenolie til stegning
3 kviste timian
2 kviste oregano eller merian
2 fed knust hvidløg
lidt olivenolie
½ tsk revet citronskal
salt og peber
750 g kartofler
250 g jordskokker
1 løg
2 kviste timian, plukket
1 fed hvidløg, finthakket
2 ½ dl piskefløde
50 g revet ost
¼ tsk muskatnød, revet
Tilbehør: grøn salat.
Sådan gør du
Inden kødet sættes i ovnen, skræl da kartofler, jordskokker og løg, og skær dem i skiver. Læg det hele i et ovnfast fad, krydr med salt, peber, timian og hvidløg og vend det godt sammen.
Bland fløde og revet ost i en skål, krydr med lidt revet muskat og hæld det over kartoflerne. Bag det i ovnen 45-50 min ved 185 grader, til grøntsagerne er møre.
Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, oregano eller merian, hvidløg, olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Steg nu kødet i ovnen i 35 min ved 200 grader, og lad det hvile 15 minutter før udskæring.
Skær kødet i skiver, og servér med gratinerede kartofler og jordskokker, samt gerne en sprød grøn salat til. Prøv evt. denne tomatkompot som tilbehør.