Ingredienser
1 hel god kylling vand, til det dækker 5 cm gurkemeje
10 g frisk ingefær
1 forberedt boks med:
4 gulerødder
2 løg
2 porrer
5 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 tsk havsalt
10 peberkorn
2 pakker nudler
1 bundt koriander
½ spidskål
1 rød chili
2 lime
1 pose peanuts
Sådan gør du
- Kom kyllingen i en stor gryde og fyld op med vand.
- Riv gurkemejen og ingefæren og kom det i gryden.
- Tag boksen med de klargjorte grøntsager ud af køleskabet og kom det hele op i gryden sammen med laurbærblade, salt og peberkorn.
- Lad det koge op og skru dernæst helt ned og lad det simre under låg i 1 time, eller til kyllingen er gennemkogt.
- Tag kyllingen op, læg den på et bræt og lad den køle af. Pil kødet fra og kom det i en skål. Kom nudler i en gryde med spilkogende vand og lad det stå i ca. 2 minutter. Rør rundt i dem med en gaffel.
- Si derefter vandet fra. Fordel ca. halvdelen af kyllingekødet i to skåle og fyld op med suppen samt nudler.
- Skyl koriander og hak spidskål og chili meget fint. Kom det hele oven på suppen sammen med limesaft.
- Top med peanuts. Kom den anden halvdel af kyllingen og suppen i to bokse og sæt på køl.