Anne Hjernøe
SPONSORERET indhold

Anne Hjernøe: Sådan holder jeg mig sund

Hun har rejst kloden rundt og smagt på alverdens eksotiske retter, men det vigtigste i Anne Hjernøes eget køleskab er bl.a. kogte bælgfrugter og æg. Mød tv-kokkken, der elsker at gå, og som holder sig sund ved at sætte både madlavning og træning i system.

Af: Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Winnie Methmann
20. jan. 2020 | Sundhed | ALT for damerne

Hvad er sundhed for dig?

– Det handler om at få trænet, få en masse bevægelse ind i min hverdag og få spist sundt, men også at få koblet af. Jeg plejer at kombinere hård styrketræning og løb med yoga, så der bliver lidt afslapning på den øverste etage, og så går jeg gerne nogle meget lange ture i skoven og ved stranden. Jeg går til stort set alt, hvis det er indenfor en radius af 10 kilometer. Det er bare så vanvittigt vigtigt med hverdagsmotion. Derudover er det at gå jo også en mental ting, fordi man rydder lidt op i hovedet, når man går.

Hvad er sund mad?

– Rigtig mad af rigtige råvarer – modsat forarbejdet mad med e-numre og konserveringsmidler. Rigtig mad behøver ikke at være kompliceret at lave, men det skal bestå af gode råvarer og mange grøntsager, meget protein og mange grove kulhydrater fra rugbrød og havregryn. Skønne, gode råvarer med masser af smag i. Det er så sindssygt vigtigt, når jeg laver mad, at der er smag i det.

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

– Jeg er en af dem, som synes, at grøntsager og brune ris er dybt interessante og jeg har nok altid haft en forkærlighed for sund mad. Men jeg havde en periode, hvor jeg følte mig for træt i min hverdag, og derfor var det vigtigt for mig at få mere motion og noget sundere mad. Det er nok den bedste investering, man kan gøre i sig selv.

Læs også: Spiser du også, selv om du er mæt?

Hvad er svært ift. sundhed?

– Jeg sidder meget i en bil, når jeg er rundt til foredrag, og jeg rejser meget.
Det gør, at jeg hele tiden skal have det her overblik over, hvor – og hvad – jeg spiser næste gang, for ikke at ende med at stå på en tankstation klokken 22 og forsøge at finde noget aftensmad. Der er jo ingen mennesker, som fungerer på kiks og vingummi, så derfor er overblikket så vigtigt.

Hvornår føler du dig sundest?

– Det kan være alt fra, når jeg går en tur i skoven eller står ved Vesterhavet og bliver blæst igennem, til når jeg er på vej hjem fra træning om morgenen og har følelsen af at have skudt dagen godt i gang. Man skal se på træning som ”mig-tid” og nyde, at den næste time er der ingen, som kan forstyrre dig. Du tager tid til DIG, fordi DU er vigtig.

Hvad har du altid i køleskabet?

– Æg, grønt og bælgfrugter. Bælgfrugterne er kogt, så jeg altid kan bikse noget hurtigt sammen. Det er rart at vide, at tingene står klar, så jeg ikke skal stå og koge eller sætte i blød hver dag. Så kommer man langt. Og så selvfølgelig mælk til min kaffe – altid urmælk.

Læs også: Michelle Kristensen: "En af mine store missioner er at slippe kvinder fri fra madregnskabet"

Hvad er dit bedste, sunde råd?

– Få sat tingene i system. Det gør det meget lettere at leve sundt. Det vil sige, at grøntsagerne er skyllet og snittet, så de står klar i køleskabet, og at træningen er sat i system. Jeg har lavet en aftale med mig selv om, at jeg resten af mit liv spiser grøntsager, protein og grove kulhydrater til ALLE mine måltider. Så gør det ikke noget, at jeg nogle gange spiser noget helt ude af kontekst til aftensmad eller et stykke chokoladekage, for jeg ved, at jeg samler op igen i morgen tidlig. Derudover står min træning i min kalender, så jeg ikke skal diskutere med mig selv. På den måde kan jeg også skabe plads til at have det sjovt og drikke rødvin i weekenden.

Anbefalet til dig