Vildttatar med yam-marengs og agurk
Kiin Kiin er kendt for at nyfortolke thaiklassikere. I denne nyfortolkning giver de tataren et strejf af Asien med ingefær, krydderurter og lime.
Ingredienser
Af Kiin Kiin
400 g krondyrinderlår, hakket
4 agurker, skåret i lange bånd med en tyndskræller
1 potte brøndkarse
4 forårsløg, fintsnittet
1 potte mynte
1 potte koriander
1 kinaradise, skåret til kugler med et parisiennejern
4 tsk ristede peanuts,
grofthakket
4 tsk tørrede rejer
Yam-marinade:
150 g fiskesauce
150 g limesaft
150 g palmesukker
3 chili
1 fed hvidløg
2 korianderrødder
Yam-marengs:
50 g æggehvide
50 g flormelis
20 g limesaft
30 g yam-marinade
Sådan gør du
Knus chili, hvidløg og korianderrødder i en morter. Knus derefter palmesukker i morteren og opløs det i limesaft og fiskesauce. Rør alt godt sammen i morteren.
Pisk æggehviden luftig og tilsæt flormelis.
Pisk i et par minutter. Hæld limesaft i, og pisk marengsen i yderligere
et par minutter.
Til sidst piskes yam-marinaden i.
Anretning: Rør den resterende yam-marinade i det hakkede krondyrinderlår. Anret den rørte tatar på en tallerken, og pynt med de resterende ingredienser.
Opskriften er fra bogen "Tatar" af Monica Cetti og Lars Ranek. Se mere på Tatar.rocks