Verdens bedste vintersalat med rødbeder og selleri
Denne salat er fyldt med smag fra årstidens råvarer og passer perfekt til de lidt tungere simreretter, der ofte serveres i de koldere måneder. Salaten kan både rives helt fint eller laves i en grovere version. Prøv dig frem, og se, hvad du foretrækker.
Ingredienser
½ knoldselleri
2 store rødbeder
2 æbler
1 løg
6-8 skiver syltet rødbede
1 stor håndfuld persille
Dressing:
½ dl olivenolie
¼ dl æblecidereddike
1 fed hvidløg, presset
1 tsk honning
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skræl selleri og rødbeder. Skræl også æblerne, og rens dem for kernehusene. Riv selleri, rødbeder og æbler på et mandolinjern, i en foodprocessor eller på et almindeligt rivejern, og kom det sammen i en stor skål, der kan være i køleskabet. Hak løget helt fint, og skær de syltede rødbeder i tern. Tilsæt begge dele til salaten sammen med finthakket persille.
Dressing:
Ryst ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til, så den er tilpas syrlig og sød. Vend dressingen i salaten, og lad den trække minimum 2 timer i køleskabet, inden den serveres. Du kan også sagtens lade salaten stå natten over i køleskabet – det bliver den kun bedre af.
PRØV OGSÅ: Rosenkålslaw med tranebær og pecorino
PRØV OGSÅ: Lun spinatsalat med pocherede æg
PRØV OGSÅ: Grillede gulerødder med kørvel og citron