SPONSORERET indhold
Velsmagende kvædemarmelade
Kvædemarmelade har en dejlig krydret smag, der er god til ost og også i kager.
3 glas kvædemarmelade |
Total: en time
Ingredienser
750 g kvæder
1 tsk. kanel
350 g sukker
evt. konserveringsmiddel el. spiritus
Sådan laver du kvædemarmelade
- Vask kvæderne, og skær hver kvæde i 6 både. Kom kvædestykkerne i en gryde, og hæld vand over, så det dækker.
- Lad kvæderne simre under låg i ca. 30 min. Tag frugten op af vandet, og fjern skræl og kernehus. Gem ½ liter af kogevandet, kassér resten. Læg kvædebådene i gryden, kom kogevand over, og lad det simre 30 min.
- Mas mosen igennem en sigte. Hæld mosen tilbage i gryden, og tilsæt kanel og sukker. Lad mosen koge ca. 5 min. under omrøring.
- Hæld marmeladen på rene, skoldede glas. Hvis marmeladen skal gemmes, kan du skylle glassene i et konserveringsmiddel eller i spiritus.