Vaniljeis med bær
Hjemmelavet is er en af mine favoritter – det er nemt og kan laves i et utal af variationer. Jeg er vild med kombinationen af friske bær og knasende ristede nødder og affogatoens kolde is og varme espresso.
Ingredienser
Vaniljeis
5 dl piskefløde
1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
6 æggeblommer
175 g rismaltsirup eller honning
Med bær og ristede nødder
1 portion vaniljeis
250 g hindbær og jordbær
4 spsk hasselnødder, ristede
Sådan gør du:
Pisk fløden til letpisket skum. Kom vanilje, æggeblommer og sirup i en anden skål, og pisk det rigtig godt. Vend de to blandinger sammen, og hæld ismassen i en ismaskine. Kør isen på maskinen i 30-40 minutter, afhængigt af hvilken maskine du har. Kom isen i fryseren, indtil den skal serveres.
Med bær og ristede nødder: Lav kugler af isen, og server med friske bær og hakkede nødder.
Opskriften er fra kogebogen Low carb - sund og slank med få kulhydrater