Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
5 æg (delt i hvider og blommer)
2 spsk kartoffelmel
125 g fast komælksost (i små tern)
salt og friskkværnet peber
2 spsk smør
Tilbehør:
pommes frites
eller ristet brød
- Pisk æggeblommer sammen med kartoffelmel. Vend ostetern i og krydr med salt og peber.
- Pisk æggehviderne stive og vend i æggeblommerne.
- Steg i smør ved svag varme på en slip let-pande. Læg låg på og steg i ca. 15 min.
- Spis omeletten med pommes frites eller ristet brød.
- Pommes frites:
French fries kalder de dem i USA, herhjemme hedder de ”pommes frites”, men de laves på samme måde:
Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave (ca. 1 cm tykke og 5 cm lange). Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dryppe af i et dørslag og tør dem grundigt i et rent viskestykke.
Varm olie (evt. fritureolie) i en tykbundet gryde, ca. 5 cm fra grydens bund. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.
Steg kartoflerne 2 gange: første gang for at blive møre i ca. 3 min. og anden gang for at blive sprøde i ca. 1 minut. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle og drys salt på.