Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)
Chokoladekage i hele 3 lag!
Ingredienser
Trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)
Kage:
smør til formen
lidt kakaopulver til formen
200 g hvedemel
450 g sukker
85 g usødet kakaopulver
1 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2½ dl kærnemælk
1¼ dl vegetabilsk olie
2 store æg
1 tsk. vaniljeessens
2¼ dl friskbrygget, varm kaffe
Frosting:
200 g mørk chokolade, groft hakket
225 g usaltet smør
1 tsk. vaniljeessens
140 g flormelis
Sådan laver du trelags mørk chokoladekage (Triple layer dark chocolate cake)
1. Forvarm ovnen til 175 gr. Smør tre kageforme (20-22 cm i diameter)*, og drys dem med et tyndt lag kakaopulver.
2. Pisk mel, sukker, kakaopulver, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
3. Pisk kærnemælk, olie, æg og vanilje sammen i en separat skål. Rør langsomt kærnemælksblandingen i de tørre ingredienser med en ske, til det lige akkurat binder.
4. Tilsæt den varme kaffe lidt ad gangen, og rør, til den er blandet helt ind i dejen.
5. Fordel dejen i de tre smurte kageforme, de skal kun fyldes halvt eller mindre. Bag bundene i 25 min., eller til du kan stikke en tandstik i kagen, uden at dejen hænger ved.
6. Lad bundene hvile i formene i ½ time, og vend dem så ud på en rist, så de kan køle helt af.
7. Smelt chokoladen til frostingen ved lav varme på komfuret eller i mikrobølgeovnen, til den er fuldstændig flydende. Fjern den fra varmen, og lad den køle helt ned.
8. Pisk tempereret smør med en håndmikser, til det bliver let og luftigt. Pisk vanilje i smørret og derefter flormelis, det tager cirka 1 min. Pisk den smeltede chokolade i, til det er blandet godt sammen.
9. Læg en af bundene på et serveringsfad med den flade side opad, og fordel ¼ af frostingen ud over. Læg en ny kagebund ovenpå, som igen dækkes af ¼ af frostingen. Gentag med den tredje bund og fordel den sidste frosting over kagens top og sider.
10. Lad kagen stå i køleskabet i mindst 1 time, før du serverer den
Tip
Hvis du kun har to kageforme, kan du bage de to første bunde og gemme resten af dejen til den sidste bund. Når de to første bunde er bagt og lagt på rist for at køle, vasker du en af formene – smører den, drysser den med kakao og bager den sidste bund. Du må endelig ikke forsøge at bage al dejen i de to forme. Det kommer til at boble over i ovnen.