Ingredienser
Torskefad
½ kg små aspargeskartofler
1 rødløg, skåret i tynde ringe
1 fennikel, revet eller skåret helt tyndt
2 fed presset hvidløg
½ kg små søde tomater, halvdelen i kvarter, de øvrige bages hele
2 torskefileter (ca. 1 kg)
olivenolie (ikke spare!)
100 g sorte oliven uden sten
dildkrone og fennikeltop (gem fra fennikel)
1½ dl hvidvin
Sådan laver du torskefad
- Skræl kartoflerne, kog dem i 10 min. i saltet vand. Del dem i halve.
- Kom lidt olie i en lille gryde, tilsæt løg, fennikel, og hvidløg, og svits, til det bliver gyldent.
- Skær halvdelen af tomaterne i kvarter, og tilsæt. Rør rundt, til det bliver marmeladeagtigt, og smag til med salt og peber.
- Skær fisken i 6-8 cm store stykker. Kom olivenolie i et fad, og læg fiskestykkerne ovenpå. Kom tomatmarmeladen, oliven og kartofler i fadet. Krydr med dildkrone og fennikeltop, og læg de hele tomater ved. Hæld hvidvinen over, og dæk med stanniol.
- Sæt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag folien af, og giv retten et par minutter under grillen. Server med godt brød og evt. en enkel grøn salat.
LÆS OGSÅ: Torskelasagne
LÆS OGSÅ: Rå torsk med grillet citron, brøndkarse og wasabimayo
LÆS OGSÅ: Wrap med torskerogn og kål