Timian-kylling med fennikel og tomat
Det er ikke kun de store stege, der kan komme i simregryden. Prøv også med kylling.
Ingredienser
3 rødløg
½-1 knold hvidløg
1 fennikel
200 g små tomater
4-8 kyllingelår
5-6 kviste timian
bouillon eller vand
Tilbehør:
brød eller f.eks. polenta
Sådan gør du
Pil rødløgene, og skær dem i både. Del hvidløg-et i fed, og behold skallen på. Skær fenniklen i både, cirka 8-10 styk. Kom rødløg, fennikel og tomat i bunden af fadet.
Brun kyllingelårene på en pande med olivenolie, til de er gyldne. Læg dem i fadet, og krydr med salt, peber og timi-an. Hæld lidt bouillon i bunden, så det dækker 1/3 op omkring grønt og kylling. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader, og steg det 50-60 minutter.
Server kylling med fennikel og tomat. Spis brød eller polenta rørt med masser af parmesan og olivenolie til.
PRØV OGSÅ: Dampet laks med dildsovs og asparges
PRØV OGSÅ: Agurkesalat med feta og granatæble
PRØV OGSÅ: Bagt laks
Tip
Hvis du tilsætter lidt ekstra bouillon i bunden af det ovnfaste fad, kan du lade retten simre ca. 2 timer ved 150 grader med stanniol over. Skru op på 225 grader de sidste 10-15 minutter, og fjern tildækningen, så kyllingen kan blive sprød.