Tærte med bund af kød
En tærte uden mørdej gør retten endnu sundere.
Ingredienser
Tærtebund:
500 g hakket kalv/flæsk (ca. 3-6 %)
salt, peber
1 tsk tørret oregano
1 tsk chiliflager
Fyld:
½ squash
200 g cherry-tomater
1 rød peberfrugt
1 rødløg
10 sorte oliven uden sten
2 stilke rosmarin
1 spsk olivenolie
salt, peber
Andet:
2 æg
salt, peber
100 g blød gedeost
Næringsindhold
-
Energi pr. person:360 Kcal
-
Fedt:45 %
-
Protein:41 %
-
Kulhydrat:14 %
Sådan laver du tærte med kødbund
Sådan gør du:
1. Rør hakket kød sammen med salt, peber, oregano og chili. Tryk farsen ud i en tærteform. Bag tærtebunden ved 200 grader, varmluft i ca. 15 minutter. Tag bunden ud, og hæld overskydende væske fra.
2. Skær squash, tomater, peberfrugt og rødløg i små tern, og svits det på en pande i olie. Smag til med salt og peber. Hak oliven groft, og tilsæt dem. Hak rosmarin fint, og rør det i fyldet. Pisk æg sammen med salt og peber.
3. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund, og hæld de sammenpiskede æg over. Smuldr gedeosten henover, og bag tærten igen ved 180 grader, varmluft i ca. 30-35 minutter, eller indtil æggemassen har sat sig.