Tandoorifisk med gulerødder og spinat
Det røde tandoori krydderi sætter smukt og smagfuldt sit præg på den hvide fisk.
Ingredienser
500-600 g hvid fisk, f.eks. rødfisk, lyssej eller kuller
1½ dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk finthakket ingefær
1-1½ tsk mellemstærk chili, finthakket
¼ citron, saft heraf
1 spsk tandoori masala
lidt salt og peber
1-2 gulerødder
1 bundt forårsløg
½ bakke spinat
lidt citronsaft, salt og peber
¼ bundt frisk koriander eller persille
Tilbehør:
kogte ris eller bulgur.
Sådan gør du
Skær fisken i portionsstykker. Rør yoghurt sammen med hvidløg, ingefær, chili, citronsaft, tandoori masala salt, peber. Bland fisken sammen med yoghurtmarinaden − læg i et ovnfast fad, og lad det trække mindst 1 time og gerne længere – drys lidt ekstra tandoori masala på toppen af fisken.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Snit forårsløgene fint på skrå. Kom gulerødder og forårsløg omkring fisken i fadet. Bag fisken i ovnen ved 175 grader i 12-14 min.
Bland spinaten med lidt citronsaft, salt og peber. Kom spinaten på et stort fad, kom tandoorifisk og grøntsager på, og drys med frisk koriander eller persille.
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 supper til den kolde tid
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter