Aspargessuppe med sprød topping
En anderledes måde at bruge grønne asparges på. Nemlig i suppe med sprøde crutoner på toppen.
Ingredienser
Aspargessuppe med sprød topping
1 kg grønne asparges
4 skiver surdejsbrød
salt
2 spsk olivenolie
1 lille bundt kørvel.
2 løg, finthakkede
2 bagekartofler
20 g smør
1,2 l hønsebouillon
saft af 1/2 citron
Sådan laver du aspargessuppe
1. Skær hovederne af de grønne asparges og skær brødskiverne i tern. Rist brødternene i olivenolien på en pande. Kom aspargeshovederne på panden de sidste 2 min. Tag panden af varmen og drys med salt. Vend med grofthakket kørvel.
2. Skær aspargesstænglerne i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Smelt smør i en gryde og steg asparges, kartofler og løg bløde og møre heri. Tilsæt kogende hønsebouillon og lad suppen koge igennem i 15 min.
3. Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.
4. Servér suppen med det riste brød, kørvel og aspargeshoveder på toppen.
Se også opskrift på Kylling med rabarber, persille og mormorsalat.