Supersund energibar
Energibar fuld af fibre, protein og sunde fedtsyrer. Spis den som mellemmåltid, hurtig morgenmad eller i forbindelse med træning.
Ingredienser
200 g dadler
1-2 citroner
50 g agavesirup eller honning
150 g tørret tranebær
100 g solsikkekerner
100 g hasselnødder
3 jordskokker
75 g chiafrø
Sådan laver du energibarer
1. Skræl jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker. Pres citronen, og hæld saften over jordskokkerne.
2. Tilsæt sirup eller honning, og blend grundigt. Fortsæt, til massen har en blød og jævn konsistens. Tilsæt resten af ingredienserne, og blend lidt videre. Tilsæt lidt vand, hvis dadlerne er meget tørre.
3. Lad massen hvile i 15 minutter. For en form på 20 x 20 cm med bagepapir, og fordel massen på papiret i et lag på 2 cm.
4. Bag i 25-30 minutter ved 175 grader. Skær massen ud i 12 stk., mens massen er varm.
5. Lad barerne køle af, og frys dem ned, du ikke skal bruge lige nu. Barerne holder 1 uge i køleskab.
Fakta
Opskriften er fra bogen "Mad til glade tarme - bedre bakteriebalance på 4 dage" af Søren Lange & Mette Bender, Lindhardt & Ringhof.