SPONSORERET indhold
Straciatella med dadler
Lækre dadler fyldt med marcipan og overtrukket med chokolade. Det er klassisk julekonfekt, når det er allerbedst!
(20 stk.)
Ingredienser
25 tørrede stenfri dadler
100 g ren rå marcipan
2 tsk. usprøjtet appelsinskal
1 spsk. appelsinsaft
150 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade
Sådan laver du straciatella med dadler
- Ælt marcipanen med appelsinskal og -saft. Fyld det i dadlerne. Smelt den hakkede chokolade – mørk for sig og hvid for sig (se nederst).
- Dyp først dadlerne i den mørke chokolade, og læg dem på bagepapir.
- Fordel den hvide chokolade over i tilfældige mønstre med en teske.
- Lad dem størkne på bagepapir.
SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE
- Hak chokoladen fint.
- Gem en tredjedel.
- Smelt resten af chokoladen over vandbad eller i mikroovn.
- Rør den sidste tredjedel af chokoladen i.
- Nu er chokoladen klar til overtræk.
- Lad den overtrukne konfekt størkne i et ikke for varmt rum uden træk eller ½-1 time i køleskab.
- Pak konfekten i en tætsluttende beholder, og opbevar den mørkt og køligt.