SPONSORERET indhold
Store saftige kanelsnegle med marcipan
Kanel i kager dufter og smager af jul ♥
16 stk.
Ingredienser
25 g gær
2 dl lunkent vand
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g smør
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
150 g blødt smør
100 g ren rå marcipan
3 spsk. brun farin
3 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
1 sammenpisket æg til pensling
Chokoladeglasur:
½ dl vand
50 g hakket mørk chokolade
ca. 4 dl flormelis
- Udrør gæren i vandet. Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen kort sammen, til den er ensartet og smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Rør smør, marcipan, farin, sukker og kanel sammen. Rul dejen ud til en rektangel på et meldrysset bord (25 x 40 cm). Smør fyldet på. Rul dejen sammen om fyldet til en roulade. Skær pølsen i 16 skiver ca. 2½ cm tykke. Læg skiverne på bagepapir. Giv dem et lille tryk. Lad sneglene efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over kanelfyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag sneglene på midterste ovnribbe ca. 15-18 min. ved 200 gr.
- Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Pisk, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren over de afkølede snegle med en ske.