Ingredienser
Arbejdstid:
20 min.
Kogetid: 16 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 4 dl)
1/2 kg stikkelsbær
1 håndfuld friske hyldeblomster (eller 1 spsk tørrede)
1 dl vand
ca. 2 dl Gelésukker Multi
- Kog de rensede stikkelsbær, de skyllede hyldeblomster og vand under låg i ca. 15 minutter og si saften.
- Lad saften dryppe gennem et kaffefilter over i et målebæger. Beregn samme mængde gelésukker, som der er saft.
- Bland saft og gelésukker i en gryde og lad det koge 1 min. under omrøring.
- Fjern evt. skum og hæld geléen i små nyskoldede glas.
- Lad dem stivne under et rent viskestykke og læg låg på, når de er helt afkølede.
- Server geléen som tilbehør til stegt lyst kød eller hvid fisk.