Ingredienser
200 g hvedemel
70 g flormelis
100 g smør
1 æg
Stikkelsbærkompot:
300 g stikkelsbær
125 g sukker
korn af 1 stang vanilje
Marengs:
2 æggehvider
125 g sukker
pelargonieblade
skovsyre
Sådan gør du
- Kom hvedemel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Stil dejen koldt, ca. ½ time før den rulles ud.
- Kom stikkelsbær, sukker og vaniljekorn i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 15 min. Afkøl kompotten.
- Smør en tærteform, og rul dejen ud, så den passer til formen. Fold godt ind i kanten, og klem overskydende dej af.
- Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir over bunden, og fyld den med tørrede bønner eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca. 15 min.
- Fjern bønner og bagepapir, og sænk varmen til 150 grader.
- Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk yderligere til en tyk marengs.
- Fordel stikkelsbærkompot på tærtebunden, og top med marengs.
- Bag tærten i ca. 20 min., til overfladen er lysebrun. Afkøl tærten, før den serveres med et drys af pelargonieblade og skovsyre.
Spiselige blomster
- Stedmoder
- Rosenblade
- Lavendel
- Tallerkensmækkere
- Duftgeranuim
- Morgenfrue
- Forglemmigej
- Kornblomst
- Klitrose
- Pelargonie
- Skovsyre
- Syren