Stegte jomfruhummerhaler med fennikel og dild
Ingredienser
¼-½ fennikel
6-8 store jomfruhummerhaler
1 spsk olivenolie
½ fed hvidløg, finthakket
salt og peber
2 spsk citronsaft
1½ spsk olivenolie
salt og peber
2 spsk dild, groft plukket.
Tilbehør: Brød
Sådan gør du
Snit fennikel i tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke sådan et, så snit det så fint som muligt i hånden. Pil jomfruhummerhalerne ud af skallerne, og giv dem et snit på rygside. Fjern og kasser den sorte streng.
Opvarm en pande med olivenolie og steg jomfruhummerhalerne 2 min. på hver side. Tilsæt til sidst hvidløg og steg fortsat 1 min. Krydr de stegte jomfruhummere med salt, peber og placer dem på en tallerken.
Krydr fintsnittet fennikel med citronsaft, olivenolie, salt, peber og dild.
Anret 2 små tallerkener med fennikelsalat og stegte jomfruhummere.
Kom lidt ekstra dild henover og spis brød til.
TIP: Kan du ikke skaffe jomfruhummerhaler, kan du i stedet bruge tigerrejer i stedet.