Stegt oksekød på sprød salat
En klassiker i det asiatiske køkken er stegt oksekød i salat. Her får du den vietnamesiske udgave.
Ingredienser
½ frisee salat
½ iceberg salat
1 rødløg
3 tomater
4 champignon
1 rød chili
4 havesyreblade
30 g citronmelisse
400 g oksefilet
2 fed hvidløg
1 løg
neutral olie til stegning
salt
Dressing:
1 birdeye chili (lille, stærk chili)
4 spsk limesaft
4 spsk soja
4 spsk vand
3 spsk sesamolie
1½ spsk rørsukker
Sådan laver du stegt oksekød på sprød salat:
Hak chilien fint, og bland alle ingredienser til dressingen sammen. Lad den trække.
Gør grøntsagerne i stand. Riv frisee salaten i store stykker, og skær iceberg i lange strimler. Skær rødløg i fine skiver, tomat i både, og champignon og chili i skiver. Hak havesyre og citronmelisse groft. Bland alle ingredienserne til salaten sammen i en stor skål.
Skær oksekødet i tynde skiver. Skær hvidløg i skiver og løg i mellemstore både. Varm olien op på en pande, og svits hurtigt hvidløg og løg. Kom kødet på, og steg det i ca. 2-3 minutter (medium stegt), løget skal stadig være sprødt. Krydr med salt.
Anret kødet på fire store tallerkener. Fordel salaten ovenpå, hæld dressing over, og servér straks. Gæsterne vender selv salaten ved bordet.
PRØV OGSÅ: Stegt nudelsalat