Steak med persillesmør og rodfrugtsalat
En god bøf og lidt tilbehør – hvad mere vil du have?
Ingredienser
*4 steaks f.eks. entrecote eller en rump-steakaf ca. 175 g pr stk.
Persillesmør:
100 g blødt smør
*1 dl finthakket kruspersille
1 fed finthakket hvidløg
lidt paprika, salt og peber
revet citronskal
Rodfrugtsalat:
*1 pastinak
2-3 gulerødder
½ rødløg
2-3 spsk æbleeddike
4-5 olivenolie
salt og peber
persille
Tilbehør:
kartofler f.eks. ovnbagte kartofler
Sådan gør du
Persillesmør:
Rør blødt smør med 1/3 del af persillen, hvidløg, paprika, salt, peber og lidt revet citronskal. Rul smørret til en lille rulle og rul det i hakket persille. Pak det ind i husholdningsfilm og læg det i køleskabet.
Rodfrugtsalat:
Skræl pastinak og gulerødder. Skær dem i helt tynde skiver. F.eks. på en mandolin. Pil rødløget, halver det, og skær det i tynde skiver. Rør eddike sammen med olie, salt og peber. Kom rodfrug-terne og rødløg i en skål, og kom dressingen over. Krydr med salt og peber og drys med persille.
Steg kødet 3 minutter på hver side og krydr med salt og peber. Skær skiver af persille-smør og server steak med persille-smør og rodfrugtsalat og ovnbagte kartofler til.
Tjek dit basislager
Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
> olie til stegning
> salt, peber og sukker
> eddike, f.eks. æbleeddike
> smør
> citron
> løg, f.eks. skalotteløg og rødløg
> hvidløg
> diverse krydderier og blandinger:
ras el hanout (som kan udskiftes med f.eks. tandoori masala eller anden god krydderi-
blanding, karry og paprika etc.
PRØV OGSÅ: Kebab med blomkåls-'couscous'