Sprøde kardemommekager med blommekompot
Denne dessert er ikke ligefrem klassisk indisk − men med limeskal, ingefær, kardemomme og pistaciekerner stærkt inspireret af det krydrede køkken.
Ingredienser
125 g blødt smør
75 g rørsukker
1 æg
85 g hvedemel
25 g havregryn
½ tsk bagepulver
50 g mandelflager
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1½ lime, skal heraf
½-1 tsk kardemomme
50 g lyse rosiner
5-6 blommer
1 stang vanilje
3-4 spsk rørsukker
½ tsk revet ingefær
50 g usaltede pistaciekerner
vaniljeis
Sådan gør du
Rør blødt smør sammen med rørsukker, æg, hvedemel, havregryn, bagepulver, mandelflager, ingefær, limeskal, kardemomme og til sidst lyse rosiner. Rul det til en pølse – pak det i husholdningsfilm, og læg rullen i køleskabet 1 time.
Halvér blommerne, fjern stenen, og skær blommerne i grove stykker. Halvér vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud (gem vaniljestangen til når du skal koge et eller andet frugt i nærmeste fremtid). Kom blommer, vanilje, ingefær og sukker i en gryde, og lad det simre 7-8 min, til blommerne begynder at sylte i deres egen blommesaft. Tag det af varmen, og afkøl.
Skær dejen i 1 cm tykke skiver, og læg dem på bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand mellem kagerne − de flyder lidt ud, men kan godt være på en bageplade. Bag dem 12-14 min ved 200 grader, til de er gyldne og lækre – tag dem ud og afkøl.
Anret en skefuld vaniljeis med blommekompot, et drys pistaciekerner og kardemommekager. Servér en god kop te til.
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 supper til den kolde tid
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter