Sprød tærte
Det gode ved tærter er, at fyldet kan varieres i det uendelige. Jeg er helt vild med kombinationen af kylling, karry og feta. Tærten kan serveres sammen med en salat.
Ingredienser
9 g kulhydrat pr. person
Tærtebund:
200 g alm. mandelmel
35 g hørfrømel
40 g blød kokosolie
1 æg, str. m
et nip salt
Fyld:
300 g kyllingefilet
2-3 tsk stødt karry
havsalt
olie til stegning
1,5 dl ærter, optøede
Æggemasse:
2 æg
1 dl cremefraiche, 38 %
75 g feta
salt og peber
Topping:
radiser
ærteskud
Sådan gør du:
Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og tryk dejen ud i en aflang tærteform eller en rund (22 cm). Forbag bunden ved 200 grader i 18-20 minutter.
Skær kyllingen ud i små tern, og steg dem sammen med karry i en smule olie. Tag kyllingen af varmen, og vend ærterne i. Fordel fyldet i bunden af den forbagte tærtebund. Rør ingredienserne til æggemassen godt sammen, og hæld det ovenpå. Bag tærten igen ved 200 grader i 20-25 minutter, eller indtil tærten er gylden. Pynt tærten med tynde skiver radise og ærteskud eller andre friske urter.
Opskriften er fra kogebogen Low carb - sund og slank med få kulhydrater