Fragilité
(ca. 12-14 stk.)
Bund:
100 g finthakkede hasselnødder
200 g flormelis
4 æggehvider
Creme:
2 dl piskefløde
4 æggeblommer
150 g flormelis
200 g smør
3 tsk. kakao
2 tsk. Nescafé
1. Vend de hakkede nødder med 100 gram flormelis. Pisk æggehviderne meget stive med de resterende 100 gram flormelis.
2. Vend nøddeblandingen i marengsmassen, og bred dejen ud på et stykke bagepapir i ca. 0,5 cm's tykkelse. Bag ved 200 grader i 20 min. skru ned til 150 grader, og bag videre i ca. 40 minutter.
3. Pisk fløden til skum.
4. Bland de øvrige ingredienser, og pisk over vandbad til en tyk creme – den må ikke koge. Regn med, at der skal piskes længe! køl cremen af, og vend med flødeskum.
5. Skær bunden over, og læg i lag med creme imellem. Drys med sigtet flormelis, og skær i små kvadrater.