Sprød asian style-salat med svinekød
Det lyder måske underligt at bruge hakket svinekød i en salat. Men det er virkelig både godt, nemt og hurtigt! Retten her kan laves på 15-20 minutter.
Ingredienser
400 g hakket svinekød (eller okse/gris)
lidt olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesauce
½ - 1 lime, saft heraf
1 rødløg
1 grøn chili
1 håndfuld mynte
2 håndfulde koriander
Salat:
2 hjertesalater eller 1-2 hovedsalater
1 bundt radiser
1 agurk
½ lime, saft heraf
1-2 spsk fiskesauce
limebåde
Sådan gør du
Steg kødet i lidt olie på en varm pande. Skær hvidløget i tynde skiver, og steg det med. Smag til med sukker, fiskesauce og lime, og tag panden af varmen. Snit løget i tynde både, og skær chilien i fine skiver. Vend begge dele med det varme kød, sammen med mynte og koriander.
Salat: Pluk salaterne, og skær radiserne i tynde siver. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i skiver.
Anret salat, radiser og agurk på et fad, dryp med lime ogfiskesauce, og top med kød. Server straks med limebåde til.
TIP! Denne ret kan eventuelt serveres med fuldkornsris.
PRØV OGSÅ: Ceviche med fuldkornschips