Spicy pølse og skinke med syltede figner
Ingredienser
1 alm. løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
10 stk. tørrede figner skåret i kvarte
½ tsk sennepsfrø
lidt chili
4 spsk æbleeddike
1 spsk mørk muscovadosukker eller brun farin
1½ dl vand
ca. 150 g spicy pølse f.eks. Aalbæks chorizo med jalapeno
6 skiver god saltet og tørret skinke f.eks. økologisk Jambon Cru fra Aalbæk
½ bundt basilikum.
Sådan gør du
Halvér løget og snit det i skiver på langs, og hak hvidløgsfeddene groft. Rist løgene møre i en gryde med olivenolie ca. 5 min. tilsæt hvidløg og rist fortsat 1 min. Kom sennepsfrø, lidt chili, æbleeddike, muscovadosukker og vand i gryden. Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min. Afkøl de syltede figner og vend dem med plukkede basilikumblade før servering. Servér det som tilbehør til spicy pølse og skinke.