Spaghetti med grov krydderurte-mandel pesto
En virkelig dejlig – og ikke mindst meget nem – måde at komme omkring aftensmaden på.
Ingredienser
Pesto:
1 fed hvidløg
60 g mandler, smuttede
1 lille bundt basilikum
1 lille bundt løvstikke
1 lille bundt bredbladet persille
ca 50 g parmesan, revet
ca 1 ½ dl olivenolie
friskkværnet peber
ca 250-300 g spaghetti
Sådan gør du:
Sæt en stor gryde over med vand og 1 tsk salt. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem så fint som muligt.
Skyl og hak krydderurterne fint, riv hvidløget fint og bland det med krydderurter, parmesan, mandler og olivenolie.
Lad pastaen koge færdig (ca. 8 minutter), og vend den så med en generøs skefuld af pestoen - og top gerne med yderligere en skefuld på tallerkenen. Server med det samme.
PRØV OGSÅ: Fettucine med cremet laks-og estragonsauce
Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
Tip:
Lav en ekstra portion pesto, den kan fint holde sig 1 uge – 10 dage på køl.